“ Werkwijze ”

Werkwijze

Na het overlijden van uw kind komt er veel op u af. Er moeten veel keuzes worden gemaakt terwijl het voor u nog onwerkelijk is dat uw kind is overleden. Keuzes over hoe u afscheid wilt nemen van uw kind. Wij willen u hierbij helpen en nemen u graag de zorg uit handen. We kunnen in alles adviseren en zullen vooral luisteren naar wat u wilt.

Als uw kind is overleden, moet er eerst een arts langskomen. Deze stelt officieel vast dat uw kind is overleden en vult daarbij de benodigde documenten in. Daarna kunt u ons inschakelen.

Wanneer u ons belt komen wij zo snel mogelijk naar u toe.

In het gesprek maken we eerst kennis met elkaar en regelen we samen de belangrijkste zaken. U kunt uw kind thuis opbaren of in het uitvaartcentrum. We bekijken wat goed voelt voor u als ouders.

Pas later komen andere zaken aan de orde. We kiezen een dag, tijd en locatie voor de kinderuitvaart. Wilt u thuis bezoek, kaarten sturen, een kist of mandje voor uw kind. Allemaal zaken waar we over gaan praten en die wij met u willen regelen. Het afscheid kunt u geheel naar eigen wens invullen. Samen geven we het afscheid vorm en werken we toe naar het laatste moment van afscheid nemen.

Nieuwsberichten

16-08
2018

Stille levens - Kenniscentrum Babysterfte

Sinds kort is er een heel mooi platform opgezet dat ouders helpt bij babysterfte. Stille Levens is er voor jou. Om je informatie en steun te geven. Omdat zij je begrijpen, vanuit hun eigen ervaringen. Maar ook vanuit jarenlange ervaring in de geboortezorg. Als je noodgedwongen afscheid hebt moeten nemen van je baby, zoek je naar een manier om te...

Lees meer...
09-07
2018

Een begrafenis of crematie is juist de plek om hele mooie beelden van mensen te maken.

Een afscheidsfotograaf op de begrafenis of bij de crematie, dat is toch niet echt het moment om mooie plaatjes te schieten??? Dit is een veel voorkomende gedachte die wij graag willen weerleggen… Een begrafenis of crematie is juist de plek om hele mooie beelden van mensen te maken. Vaak is het een hele emotionele gebeurtenis die vaak door mensen in...

Lees meer...