“ Werkwijze ”

Werkwijze

Na het overlijden van uw kind komt er veel op je af. Er moeten veel keuzes worden gemaakt terwijl je amper beseft wat er allemaal gebeurd. Keuzes over hoe je afscheid wil nemen, over de sfeer, een thema wellicht, besloten of juist groots. Wij zullen steeds naast je staan en ondersteuning bieden op een manier die voor jullie prettig is. Wanneer gewenst nemen we alles uit handen en regelen we voor jullie, naar jullie wens een waardig afscheid.

Wanneer je kind is overleden, moet er eerst een arts langskomen. Deze stelt officieel het overlijden vast en maakt alle documenten in orde. Daarna is het tijd om ons te bellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk naar u toe komen.

In het gesprek maken we eerst kennis met elkaar en regelen we samen de belangrijkste zaken. Denk daarbij aan de plaats van opbaren, willen jullie dat thuis of in een mooie opbaarhuiskamer in ons afscheidshuis. Deze is 24 uur per dag te bezoeken.

Pas later komen andere zaken aan de orde. We kiezen een dag, tijd en locatie voor de kinderuitvaart. Bezoek thuis, kaarten, advertenties, kist, mandje, condoleance opties, vastleggen op beeld. Allemaal zaken waar we over gaan praten en die we samen regelen. Het belangrijkste uitgangspunt blijft jullie kind en jullie wensen. Jullie gevoel moet goed zijn. Samen geven we het afscheid vorm en werken we toe naar het laatste moment van afscheid nemen.

Wat goed is om te weten dat religie, afstand, familie, groot of klein budget geen enkele rol spelen in onze samenwerking. Wat voorop staat is dat wij met alle liefde, kennis en expertise zullen klaarstaan voor jullie, niet alleen voor jullie als ouders maar vergeet ook een opa en oma niet, broertjes/zusjes maar ook verdere naasten.