Eco Grafkist

Op de Uitvaartbeurs Amsterdam wordt op zaterdag 22 April een eco-grafkist getoond die door een speciale constructie als gewoon postpakket kan worden verstuurd. De grafkist wordt geleverd in een compacte doos en met reguliere pakketdiensten als PostNL of DHL verstuurd naar particulieren.

De zijkanten, deksel en bodem hebben een speciale verbinding wat deze grafkist tevens een moderne uitstraling geeft. De kist is na uitpakken op IKEA-achtige in elkaar te schuiven en is binnen een kwartier gebruiksklaar. Met gewone Nederlandse afmetingen en stevig genoeg voor een gewicht tot 110 kg.De grafkist wordt compleet geleverd inclusief een setje natuurkatoenen kistbekleding en bijbehorend kussensloop.

De eco-grafkist is in meerdere opzichten groen. Door gebruik van verantwoorde materialen zoals onbehandeld licht populieren hechthout, ongebleekt katoenen kistbekleding plus een aanzienlijke besparing op CO2 uitstoot door minder transport-ruimte. Een Chistann grafkistpakket neemt 80% minder ruimte in beslag voor transport van fabriek via een depot naar de eindlocatie. Na online kopen wordt de kist direct via een pakketdienst bij de eindlocatie afgeleverd zonder tussenkomst van uitvaartondernemers en extra transport met rouwvervoer.

Steeds meer families hebben de wens om zelf de regie te voeren op een uitvaart. De Chistann kist is speciaal ontworpen als antwoord op deze trend. Geschikt voor online verkoop aan families die prijsbewust zijn en graag zelf delen van een uitvaart willen regelen om een afscheid persoonlijker te maken.

Chistann is ontworpen door de ondernemers achter uitvaartkist-online.nl. Het bedrijf is actief sinds 2013. ”Wij hebben de afgelopen jaren veel vraag gekregen naar een grafkist die zelf in elkaar gezet kan worden. Sinds 2014 hebben we diverse grafkistpakketten geleverd maar nu hebben we onze eigen product. Na anderhalf jaar ontwikkelen en testen hebben we een moderne grafkist weten te realiseren die als postpakket van minder dan 30 kg goedkoop kan worden verstuurd,” zegt Dingco Geijtenbeek.

”Het was voor mij als uitvaartverzorger belangrijk dat een dergelijke kist ook echt volwaardig is, dus degelijk, mooi en met een natuurlijke uitstraling. En dat hebben we bereikt met Chistann,” vervolgt Dave van Santen.

Chistann is vanaf medio mei leverbaar. De verkoop zal in eerste instantie in Nederland van start gaan en snel worden uitgebreid naar omliggende landen.