Werkwijze

Werkwijze2023-10-24T14:00:14+00:00
Handen vasthouden terwijl men troost zoekt

De belangrijkste zaken

De belangrijkste zaken.

Na het overlijden van uw kind komt er veel op je af. Er moeten veel keuzes worden gemaakt terwijl je amper beseft wat er allemaal gebeurd. Keuzes over hoe je afscheid wil nemen, over de sfeer, een thema wellicht, besloten of juist groots. Wij zullen steeds naast je staan en ondersteuning bieden op een manier die voor jullie prettig is. Wanneer gewenst nemen we alles uit handen en regelen we voor jullie, naar jullie wens een waardig afscheid.

In het gesprek maken we eerst kennis met elkaar en regelen we samen de belangrijkste zaken. Denk daarbij aan de plaats van opbaren, willen jullie dat thuis of in een mooie opbaarkamer. Deze is 24 uur per dag te bezoeken.

Pas later komen andere zaken aan de orde. We kiezen een dag, tijd en locatie voor de uitvaart. Bezoek thuis, kaarten, advertenties, kist, mandje, condoleance opties, vastleggen op beeld. Allemaal zaken waar we over gaan praten en die we samen regelen. Het belangrijkste uitgangspunt blijft jullie kind en jullie wensen. Jullie gevoel moet goed zijn. Samen geven we het afscheid vorm en werken we toe naar het laatste moment van afscheid nemen.

Wat goed is om te weten dat religie, afstand, familie, groot of klein budget geen enkele rol spelen in onze samenwerking. Wat voorop staat is dat we met alle liefde, kennis en expertise zullen klaarstaan voor jullie, niet alleen voor jullie als ouders, maar vergeet ook een opa en oma niet, broertjes/zusjes, maar ook verdere naasten.

Vader geeft zijn dochter een knuffel / omarming

Stappenplan kinderuitvaart

Wat moet je regelen voor de uitvaart van je kind? Er komt veel regelwerk op je af. Wil je een begrafenis of crematie? Is er een lijst van de nabestaanden? Hoe richt je de financiële kant van de uitvaart in? Deze checklist geeft een korte samenvatting van wat je moet regelen om de uitvaart in goede banen te kunnen leiden.

Na de uitvaart2023-09-14T06:37:30+00:00

Zaken die na de uitvaart geregeld moeten worden, ook daar helpen we graag bij.

Grafsteen of asbestemming
Voor het plaatsen van een grafsteen dien je er rekening mee te houden dat dit enkele maanden kan duren. En na een crematie bepaal je zelf waar de as wordt bewaard of uitgestrooid. Dit noem je de asbestemming.

Gedenkartikelen
Ook als je kind er niet meer is, kun je hem of haar alsnog mee naar huis nemen. In gedachten, maar ook met een van onze gedenkartikelen. Zo kan de as van je kind worden verwerkt in een assieraad.

Nabestaandenzorg
Valé Uitvaartzorg helpt ook na het afronden van de uitvaart, dit doen we met handige tips en praktische hulp.

Regelen na de uitvaart
Zijn er nog dingen waar je mee speelt na de uitvaart, dan zorgen we voor praktische invulling. Voor advies kun je altijd bij onze medewerkers terecht.

Condoleance en samenzijn2023-09-14T06:36:45+00:00

Extra steun na het afronden van de afscheidsdienst.

Na afloop kan een condoleance het verdriet van het verlies van hun kind verlichten. Daarom kiest men doorgaans voor een uitgebreide condoleance. De nabestaanden bepalen zelf of ze een condoleance willen houden. Veel mensen zijn er aan gewend om dit te doen in combinatie met een versnapering en een drankje. Ook de catering kunnen wij verzorgen.

Afscheidsdienst2023-09-14T06:36:28+00:00

Samen met de uitvaartverzorger geef je vorm aan de afscheidsdienst.

Afscheidsdienst vorm geven
Bij het organiseren van de afscheidsbijeenkomst dien je met veel factoren rekening houden. Gelukkig sta je hierin niet alleen, de uitvaartverzorger kan alles voor je regelen. Onze uitvaartverzorgers hebben jarenlange ervaring en denken graag met je mee wanneer het gaat over het vormgeven van de afscheidsdienst.

De juiste begeleiding
Onze uitvaartverzorgers zorgen ervoor dat de afscheiddienst van begin tot eind goed geregeld is. Maar ook voor specifieke onderdelen van de afscheidsdienst kun je terecht bij externe specialisten.

Gebruikmaken van kistdragers
Het kiezen van de kistdragers is een cruciale stap voorafgaande aan de afscheidsdienst. Ze zetten die laatste stappen naar het definitieve afscheid.

Schrijven van toespraken
Het vinden van de juiste woorden kan buitengewoon moeilijk zijn. Zelfs wanneer iemand vaak lezingen geeft, kan het moeilijk zijn de juiste woorden te vinden voor een toespraak bij een uitvaart. We zijn altijd beschikbaar om je te helpen bij het schrijven van de toespraken.

Gedichten schrijven
Soms schrijven creatieve nabestaanden zelf een gedicht, en soms is er al een gedicht of songtekst die perfect de emotie van dat moment of het karakter van je kind uitdrukt. We hebben een assortiment aan gedichten verzameld die nuttig kunnen zijn voor het schrijven van een gedicht voor de uitvaartdienst, deze kunnen we je ter inspiratie aanbieden.

Uitzoeken van foto’s
Door verschillende foto’s van je kind te laten zien tijdens de afscheidsdienst, krijgen rouwenden inzicht in het leven van je kind vanaf de dag van overlijden tot aan het einde van de uitvaartdienst. Wij zorgen ervoor dat de foto’s op een mooie manier worden gepresenteerd tijdens de dienst. Wij kunnen ook voor een fotoreportage tijdens de afscheidsdienst zorgen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden.

Uitzoeken van video’s
Velen van ons hebben een smartphone. Daarbij wordt veel gefilmd. Ook de uitvaart kan met behulp van deze video’s een bijzondere en persoonlijke invulling krijgen. De bestanden in het MP4-bestandsformaat kunnen aan de uitvaartverzorger worden gegeven zodat ze tijdens de dienst kunnen worden afgespeeld.

Uitzoeken van muziek
Muziek speelt een belangrijke rol bij het rouwproces. Dit is de reden waarom muziek wordt gespeeld bij afscheidsdiensten, doorgaans is dit muziek waar je kind van hield. Wij helpen je graag bij het kiezen van de muziek voor de afscheidsdienst. Wij zorgen ervoor dat elk nummer de aandacht krijgt die het verdient.

Catering2023-09-14T06:35:11+00:00

Na de afscheidsdienst kun je gebruikmaken van catering, van simpel tot exclusief.

Na de uitvaartdienst is het prettig om met dierbaren herinneringen op te halen. Dit kan bij het crematorium, in één van onze afscheidshuizen, of op een andere locatie. Voor elke locatie hebben wij een ruim aanbod aan eten en drinken.

Rouwvervoer2023-09-14T06:34:56+00:00

Een zwarte rouwauto kan, maar hoeft niet. Voor kinderuitvaarten kun je kiezen uit een reeks verschillende soorten rouwauto’s.

Je kind naar het uitvaartcentrum of de uitvaartlocatie brengen is een belangrijk moment. Het is daarom cruciaal dat dit met aandacht en in overeenstemming met uw naasten gebeurt. Naast de gebruikelijke zwarte rouwauto’s zijn er veel andere mogelijkheden om je overleden kind op de dag van de uitvaart te vervoeren. Van een Mini Cooper, verlengde Fiat 500 tot en met paard-en-wagen.

Bloemen kiezen2023-09-14T06:34:16+00:00

Tijdens een uitvaart kan een eerbetoon in de vorm van mooie bloemen veel over de nabestaanden en het overleden kind zeggen.

Bloemen kunnen verschillende betekenissen hebben tijdens een uitvaart. Met een voorkeur voor bepaalde bloemen of kleuren kun je de uitvaart een persoonlijk tintje geven.

Een kist kiezen2023-09-14T06:34:02+00:00

Een kist kiezen voor een overleden kind is onderdeel van het rouwproces. Er zijn veel mogelijkheden.

Veel ouders kiezen een unieke kist die aansluit bij hun gevoel of de wensen van hun kind, daarbij rekening houden met de financiële aspecten van de uitvaart. Wij hebben een ruim assortiment kisten gemaakt van verschillende materialen standaard op voorraad. Deze zijn geselecteerd vanwege de hoge kwaliteit. Wij gebruiken doorgaans massieve uitvaartkisten, deze zijn namelijk beter voor het milieu.

Rouwdrukwerk2023-09-14T06:33:47+00:00

Het samenstellen van rouwdrukwerk is een stap in het rouwproces.

Het samenstellen van een kort overlijdensbericht, rouwkaart of overlijdensbericht kan een belangrijk onderdeel van het rouwproces zijn. Samen met de uitvaartverzorger bereid je het rouwdrukwerk en eventueel het overlijdensbericht voor. De uitvaartverzorger heeft altijd voorbeelden beschikbaar van rouwadvertenties of rouwdrukwerk.

Rouwbezoek2023-09-14T06:33:34+00:00

Samen met de uitvaartverzorger bepaal je of je bezoek wilt ontvangen en zo ja, wanneer.

Rouwbezoeken kunnen een geruststellend effect hebben. Je voelt je gesteund, en je kunt je ervaringen en emoties delen met je dierbaren en goede vrienden. Rouwbezoeken geven je het gevoel dat je kind ook belangrijk is geweest voor anderen. Samen met de uitvaartverzorger kiest je of je rouwbezoeken wilt regelen en bepaal je wanneer en waar dit zal plaatsvinden. Thuis of in een van onze afscheidshuizen? Constant of op vastgestelde tijden? De uitvaartverzorger regelt het zoals jij dat wilt.

Datum en locatie2023-09-14T06:33:16+00:00

Een datum en locatie dienen snel worden gekozen. Kies daarbij een dag die bij andere nabestaanden goed uitkomt.

Snel bepalen wanneer en waar de uitvaart plaats zal vinden
Bij de uitvaartdienst is het van belang dat er zoveel mogelijk van de dierbaren aanwezig zijn, bepaal daarom zo snel mogelijk de datum en plaats van de dienst. Volgens de wet mag de betekening niet later dan zes werkdagen na de datum van overlijden plaatsvinden.

Kiezen van een datum
De uitvaart mag niet eerder dan 36 uur na het overlijden plaatsvinden, maar ook niet later dan 6 werkdagen. In sommige gevallen is het mogelijk om de uitvaart eerder te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld bij religieuze uitvaarten. Hiervoor vragen we vervroeging aan bij de gemeente. Mocht de uitvaart door omstandigheden niet binnen zes werkdagen kunnen plaatsvinden, dan regelen we dit ook met de betreffende instanties. Over het algemeen doen we er alles aan om de uitvaart te laten plaatsvinden op een tijdstip dat de familie dat wil.

Kiezen van een locatie
Waar neem je afscheid van je kind? Kies je voor een crematorium of een plek die iets bijzonders voor jou of je naaste betekent? Wij helpen je graag bij het selecteren van de geschiktste locatie.

Begraven of cremeren2023-09-14T06:32:35+00:00

Bij overleden kinderen wordt, ondanks dat cremeren aan populariteit toeneemt, vaak nog steeds gekozen voor begraven.

Wie kiest er voor een begrafenis of crematie
Een van de eerste beslissingen die aan de orde komen bij het regelen van de uitvaart van een kind, is of je kiest voor een begrafenis of crematie. Vroeger werden de meeste mensen in Nederland begraven, maar tegenwoordig kiest ruim 65% van de overledenen voor crematie. Bij jonge kinderen maken doorgaans de ouders deze keuze.

Kiezen voor een begrafenis
Er zijn veel redenen waarom iemand voor een begrafenis kiest. Zo kunnen nabestaanden het graf bezoeken om hun geliefde te herdenken. Urnen kunnen overigens ook worden begraven.

Kiezen voor een crematie
Mensen kiezen om verschillende redenen voor een crematie. Sommigen geven er de voorkeur aan, zodat de as van hun kind in een sieraad of aandenken kan worden verwerkt. Veel mensen vinden het uitstrooien van de as een mooi eerbetoon, waar anderen voor cremeren kiezen omdat ze nabestaanden niet willen opzadelen met extra kosten.

Opbaring & verzorging2023-09-14T06:31:50+00:00

De tijd tussen overlijden en de uitvaart is belangrijk, het is de laatste keer dat je bij je kind kunt zijn.

Voor dierbaren is de tijd tussen overlijden en de uitvaart cruciaal, omdat je in die periode voor de laatste keer dicht bij je kind kunt zijn. Je kan bijvoorbeeld aanwezig zijn bij het moment van ondersteuning en aankleden en verzorgen van je kind. Alleen al het aanwezig zijn is een belangrijke stap in het rouwproces.

Wensen van je kind2023-09-14T06:31:31+00:00

Wensen laat je uitkomen door een goed gesprek aan te gaan met de uitvaartverzorger, of door een wensenlijst door te geven.

Bij het organiseren van een uitvaart is het van belang dat we weten wat de wensen zijn van het overleden kind. De uitvaartverzorger bespreekt dit graag met je, zodat de uitvaart naar wens vormgegeven kan worden.

Bel de uitvaartverzorger2023-09-14T06:31:10+00:00

Geef de uitvaart vorm, samen met onze uitvaartverzorger, dit scheelt je veel tijd en kopzorgen.

Samen met onze uitvaartverzorger kun je een uitvaart samenstellen op een manier die bij je kind past. Hierdoor kun je op een passende manier afscheid nemen van je kind. Omdat we gespecialiseerd zijn in kinderuitvaarten, weten we als geen ander wat er moet worden geregeld. Bel naar 085 4851454 om direct een afspraak te maken met de uitvaartverzorger.

Administratieve handelingen2023-09-14T06:27:43+00:00

Om de uitvaart in goede banen te leiden, dien je een aantal administratieve zaken te regelen. Denk aan onder andere deze administratieve regelingen:

Instanties op de hoogte brengen
De gemeente waar je kind is overleden en banken en verzekeraars brengen u op de hoogte van zijn of haar overlijden. Het melden bij de gemeente kun je zelf doen, maar onze uitvaartverzorgers kunnen dit ook voor je verzorgen.

Uitvaartverzekering controleren
Is er sprake van een uitvaartverzekering, neem dan contact op met de verzekeraar.

Lidmaatschappen en abonnementen
Zeg eventueel lidmaatschappen en abonnementen op.

Kosten van de uitvaart
Breng de kosten van de uitvaart in kaart en bepaal hoe je deze kosten wilt gaan dekken.

Direct regelen na overlijden2023-09-14T06:27:57+00:00

Denk eraan om na het overlijden van je kind zo snel mogelijk de volgende acties te ondernemen:

Meld het overlijden bij een arts
Informeer bij je huisarts (of behandelend arts bij overlijden in ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis).

Breng naasten op de hoogte
Informeer vrienden en familie over het overlijden van je kind.

Meld het overlijden bij Valé Uitvaartzorg
Meld het overlijden bij Valé Uitvaartzorg. Dit kan 24 uur per dag via telefoonnummer 085 – 485 1458.

VALÉ UITVAARTZORG

VALÉ UITVAARTZORG

Enkele van onze uitvaartleiders spreken uit eigen ervaring, zij begrijpen wat jij doormaakt.

Dit is pittig, maar juist zij kunnen voelen wat een ander die het gevoel van een kind moeten missen niet kent. Dit geeft een verbintenis die tot grote steun kan zijn in de periode van afscheid nemen en rouwen.

Ervaren medewerkers

De dagen dragelijk maken. Neem de tijd, probeer te bedenken wat je voor afscheid zou willen hebben. Wij vullen aan met tips en ideeën.

Dag en nacht bereikbaar

Het komt nooit ongelegen, bel ons gerust, ongeacht het tijdstip.

Wij bellen jou terug

Meer informatie, bel 085 4851 454 of vul het formulier hieronder in.

“Ik voel jouw aanraking in het briesje die zachtjes langs me blaast en liefde en rust fluistert tegen de storm die binnen in mij raast”

“Ik voel jouw aanraking in het briesje die zachtjes langs me blaast en liefde en rust fluistert tegen de storm die binnen in mij raast”

Ga naar de bovenkant