“ Sterrenkindje ”

Sterrenkindje

Vroeger was persoonlijk afscheid nemen na het overlijden van een (on)geboren baby helemaal niet vanzelfsprekend. Tegenwoordig weten we dat een babyuitvaart juist beter is voor de rouwverwerking van zowel ouders, als ook voor broertjes en zusjes.

Advies en organisatie

Wanneer een baby te vroeg of tijdens de bevalling overlijdt, is dat iets wat je ineens overkomt. Vaak is er weinig of geen tijd om je daar op voor te bereiden. Goed advies en zaken uit handen kunnen geven is dan erg prettig. Bij een onvoldragen baby, tot 24 weken, kunt u als ouders zelf beslissen hoe u afscheid wilt nemen van uw kindje. Voor de wet is een babyuitvaart namelijk niet verplicht. Ná 24 weken zullen wettelijke bepalingen wel van toepassing zijn.

Babyuitvaart

Ouders kunnen kiezen voor een afscheid waar ze zelf meer de regie in handen mogen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk uitgezocht kistje of mandje in een bepaalde kleur. Wat ook mogelijk is dat u rouwvervoer kiest, wat u zelf bestuurt, denk bijvoorbeeld aan een Mini als baby rouwauto. Dit zijn allemaal zaken die bespreekbaar zijn.

Wateropbaring

Wij willen u kennis laten maken met een nieuwe, natuurlijkere methode om uw kindje de laatste dagen bij u te kunnen houden. Deze methode heet de Watermethode / Wateropbaring.

Een kindje dat te vroeg geboren wordt, of al overleden is tijdens de zwangerschap, is vaak heel kwetsbaar om aan te raken. De conditie van het kindje zal snel achteruit gaan. Met wateropbaring wordt dit voorkomen. Het kindje zal er prachtig uitzien tijdens de uitvaart.

Sterrenkindjes

Maak kennis met Valé

“Dit werk is een roeping en wij doen dit vol overgave”

Het team van Valé kinder uitvaartzorg staat voor u klaar om u te ontzorgen. Wij zijn een team van uitvaartondernemers dat de handen ineen heeft geslagen om een echt passend afscheid te kunnen bieden voor overleden kinderen. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Neem contact met ons om kennis te maken of vraag direct een uitvaart offerte aan.

 Maak vrijblijvend kennis

 

U bent hier: Valé Uitvaartzorg / kinderuitvaart / Sterrenkindje

Nieuwsberichten

16-08
2018

Stille levens - Kenniscentrum Babysterfte

Sinds kort is er een heel mooi platform opgezet dat ouders helpt bij babysterfte. Stille Levens is er voor jou. Om je informatie en steun te geven. Omdat zij je begrijpen, vanuit hun eigen ervaringen. Maar ook vanuit jarenlange ervaring in de geboortezorg. Als je noodgedwongen afscheid hebt moeten nemen van je baby, zoek je naar een manier om te...

Lees meer...
09-07
2018

Een begrafenis of crematie is juist de plek om hele mooie beelden van mensen te maken.

Een afscheidsfotograaf op de begrafenis of bij de crematie, dat is toch niet echt het moment om mooie plaatjes te schieten??? Dit is een veel voorkomende gedachte die wij graag willen weerleggen… Een begrafenis of crematie is juist de plek om hele mooie beelden van mensen te maken. Vaak is het een hele emotionele gebeurtenis die vaak door mensen in...

Lees meer...