Helene Mainasse-Hansum

 
Helen-Mainasse

Helen Mainasse-Hansum

"Een afscheid samen, stap voor stap, elke dag een beetje"

In de afgelopen jaren als uitvaartverzorger heb ik helaas al een aantal keren een kindje moeten begraven.

De uitvaart van een baby of kind is zo anders en maakt hele andere emoties los. Je krijgt te maken met betrekkelijk jonge mensen die nog helemaal niet thuis zijn in begraven, cremeren of afscheid nemen en alle mogelijkheden die er zijn.

Zeker bij een nog ongeboren, maar al overleden kindje is het erg moeilijk voor een moeder die nog moet bevallen om al te praten over een uitvaart. Het is daarom aan te raden zo vroeg mogelijk contact met ons op te nemen, zodat je voor de bevalling al minder zorgen hoeft te hebben.

Alle details komen later, eerst je kindje ter wereld brengen en genieten van jullie wondertje met bijvoorbeeld een wateropbaring.

Bij overlijden van een groter kind komen er hele andere dingen aan bod. Zo moeten we dan meer rekening houden met het afscheid voor bijvoorbeeld vrienden en klasgenoten en heeft dit kind al veel in het leven van de ouders familie en vrienden achtergelaten wat kan worden gebruikt tijdens het afscheid.

 Neem contact op

U bent hier: Valé Uitvaartzorg / Wie zijn wij / Helen Mainasse-Hansum


Nieuwsberichten

16-08
2018

Stille levens - Kenniscentrum Babysterfte

Sinds kort is er een heel mooi platform opgezet dat ouders helpt bij babysterfte. Stille Levens is er voor jou. Om je informatie en steun te geven. Omdat zij je begrijpen, vanuit hun eigen ervaringen. Maar ook vanuit jarenlange ervaring in de geboortezorg. Als je noodgedwongen afscheid hebt moeten nemen van je baby, zoek je naar een manier om te...

Lees meer...
09-07
2018

Een begrafenis of crematie is juist de plek om hele mooie beelden van mensen te maken.

Een afscheidsfotograaf op de begrafenis of bij de crematie, dat is toch niet echt het moment om mooie plaatjes te schieten??? Dit is een veel voorkomende gedachte die wij graag willen weerleggen… Een begrafenis of crematie is juist de plek om hele mooie beelden van mensen te maken. Vaak is het een hele emotionele gebeurtenis die vaak door mensen in...

Lees meer...