Samen met de uitvaartverzorger geef je vorm aan de afscheidsdienst.

Afscheidsdienst vorm geven
Bij het organiseren van de afscheidsbijeenkomst dien je met veel factoren rekening houden. Gelukkig sta je hierin niet alleen, de uitvaartverzorger kan alles voor je regelen. Onze uitvaartverzorgers hebben jarenlange ervaring en denken graag met je mee wanneer het gaat over het vormgeven van de afscheidsdienst.

De juiste begeleiding
Onze uitvaartverzorgers zorgen ervoor dat de afscheiddienst van begin tot eind goed geregeld is. Maar ook voor specifieke onderdelen van de afscheidsdienst kun je terecht bij externe specialisten.

Gebruikmaken van kistdragers
Het kiezen van de kistdragers is een cruciale stap voorafgaande aan de afscheidsdienst. Ze zetten die laatste stappen naar het definitieve afscheid.

Schrijven van toespraken
Het vinden van de juiste woorden kan buitengewoon moeilijk zijn. Zelfs wanneer iemand vaak lezingen geeft, kan het moeilijk zijn de juiste woorden te vinden voor een toespraak bij een uitvaart. We zijn altijd beschikbaar om je te helpen bij het schrijven van de toespraken.

Gedichten schrijven
Soms schrijven creatieve nabestaanden zelf een gedicht, en soms is er al een gedicht of songtekst die perfect de emotie van dat moment of het karakter van je kind uitdrukt. We hebben een assortiment aan gedichten verzameld die nuttig kunnen zijn voor het schrijven van een gedicht voor de uitvaartdienst, deze kunnen we je ter inspiratie aanbieden.

Uitzoeken van foto’s
Door verschillende foto’s van je kind te laten zien tijdens de afscheidsdienst, krijgen rouwenden inzicht in het leven van je kind vanaf de dag van overlijden tot aan het einde van de uitvaartdienst. Wij zorgen ervoor dat de foto’s op een mooie manier worden gepresenteerd tijdens de dienst. Wij kunnen ook voor een fotoreportage tijdens de afscheidsdienst zorgen, maar daar zijn wel kosten aan verbonden.

Uitzoeken van video’s
Velen van ons hebben een smartphone. Daarbij wordt veel gefilmd. Ook de uitvaart kan met behulp van deze video’s een bijzondere en persoonlijke invulling krijgen. De bestanden in het MP4-bestandsformaat kunnen aan de uitvaartverzorger worden gegeven zodat ze tijdens de dienst kunnen worden afgespeeld.

Uitzoeken van muziek
Muziek speelt een belangrijke rol bij het rouwproces. Dit is de reden waarom muziek wordt gespeeld bij afscheidsdiensten, doorgaans is dit muziek waar je kind van hield. Wij helpen je graag bij het kiezen van de muziek voor de afscheidsdienst. Wij zorgen ervoor dat elk nummer de aandacht krijgt die het verdient.