Diensten

Wij bieden een ruim pakket aan diensten en producten aan om van de uitvaart van uw geliefde een mooie herinnering te maken.

01

(Stil)geboren baby uitvaart

Geboorte van je kindje wordt tevens een afscheid

Je kijkt enorm uit naar de komst van je kindje, en dan opeens komt er een onverwachte factor om de hoek kijken. De geboorte wordt tevens een afscheid. Al veilig bij mama in de buik, vroeg of wat later na de geboorte komen jullie voor het feit te staan dat jullie afscheid moeten nemen van jullie lieverd. En dan moet je ineens afscheid nemen van je kindje. Wij kunnen je hierbij helpen door niet alleen aandacht te besteden aan het afscheid. Samen gaan we kijken hoe we hieraan het beste vorm kunnen geven. Jullie als gezin zijn ten alle de leidende factor.

Rouwende moeder & kraamvrouw

Je bent niet alleen een rouwende moeder maar ook nog kraamvrouw. In alle heftigheid staat vaak ook je eigen gezondheid op losse schroeven na een bevalling. Kortom de wereld zakt onder je voeten vandaan in alle opzichten.

02

Kinderuitvaart

Een uitvaart passend bij het kind
Het is voor ons ondenkbaar om een kinderuitvaart op eenzelfde wijze te behandelen als een uitvaart van een volwassene. Van een speciale rouwauto een passende omgeving tot het verwerken van dierbare bezittingen tijdens de uitvaart. Wij vinden het belangrijk dat de uitvaart past bij u en uw kindje en daarmee vertrouwd aanvoelt.
Ook aandacht voor anderen

Ook voor eventuele andere kinderen in het gezin is het overlijden van een broertje of zusje zeer ingrijpend. Gepast afscheid nemen en het betrekken bij de uitvaart zal  helpen in het rouwproces. Bovendien kunnen wij een helpende hand bieden met onze rouwverwerking voor kinderen.

03

Jongerenuitvaart

Je grote kleine vent of mooie dochter overleden

Je wordt wakker in een nachtmerrie, een echte nachtmerrie. Te horen krijgen dat je grote kleine vent of mooie dochter maar toch nog kleine meisje komt te overlijden. De schok is niet te bevatten. Er gaat van alles door je hoofd. In dit geval is het om te weten dat wij als ervaringsdeskundigen naast jullie komen staan. Een voorgesprek kan heel fijn zijn om dat jongeren vaak heel duidelijk weten wat ze willen. Al is dit een onderwerp waarmee zijn doorgaan niet bezig zijn.

Plannen, wensen en vooral rust voor het gezin

Als het gesprek eenmaal op gang is komen er vanzelf allerlei plannen en wensen. Valé uitvaartzorg biedt die mogelijkheid om vooraf kennis te maken met jullie zoon of dochter en u als ouders. Dit geeft jullie als ouders en als verdere gezinsleden rust. Het geeft ook rust aan het kind waar het om gaat.

04

Kisten & mandjes

Een fijne plek voor je overleden kind

Nu is het meest vreselijk denkbare gebeurd, je kind is overleden. Jullie grootste trots zal in een mandje of kistje moeten voor de uitvaart. Dat is een van de naarste momenten naar de uitvaart toe. Het is zo definitief opeens. En dan komt die realisatie weer even volop binnen.Je wil als moeder niks liever dan een fijne plek voor je kind. Dit is bij leven zo, maar nog meer in de dood. Ligt je oogappeltje goed, past de kist en of het mandje bij jullie en vanuit dit beeld nemen jullie afscheid van hem of haar.

Van bijzonder riet tot het logo van een voetbalclub

Er zijn talloze opties, gevlochten mandjes/manden, traditionele kistjes/kisten maar ook hele persoonlijke manieren om jullie kind een laatste plekje te geven. Denk daarbij aan bijzondere vormen van riet, een logo van de favoriete voetbalclub, een foto van jullie lieverd, een bekleding van een dierbare stof en eigenlijk is zo goed als alles mogelijk. 

05

Bloemen & ballonnen

Bloemen naar wens

Het afscheid van uw kind kan op diverse manieren genomen worden; in alle rust, intiem, misschien met een kleine groep mensen erbij, terwijl een ander kiest voor uitbundig, met veel bloemen en ballonnen. We vinden het belangrijk dat u zelf de keuzes kan maken die u belangrijk vindt. We zullen dan ook ons uiterste best doen om zo goed mogelijk aan uw wensen te voldoen. Het is ook mogelijk om het lievelingsspeelgoed of knuffel te verwerken in bloemen.

Op maat gemaakte ballonnen

Hoe mooi is het wanneer je afscheid kunt nemen van uw dierbare met een speciale ballon met een persoonlijke tekst erop! Wilt u liever heliumballonnen? Wij kunnen deze ook voor u verzorgen. Als u de ballonnen wilt oplaten, dan zorgen wij ervoor dat er een oplosbaar lintje aan komt.

06

Staatsievervoer

Rouwvervoer voor kinderen, een vak apart

Iedereen kent wel de traditionele zwarte rouwauto’s, prachtig en statig. Deze rouwauto’s vinden wij alleen niet passen bij een uitvaart voor kinderen. Wij doen het anders en kunnen aangepast rouwvervoer voor kinderen verzorgen. Hierdoor maken wij de uitvaart echt compleet. Bekijk onderstaande voorbeelden, heeft u andere ideeën? Laat het ons weten.

Ruime keuze uit allerlei auto's

Vaak voldoet een standaard rouwauto niet, vooral niet wanneer het gaat om kinderen. Daarom kun je bij ons ook terecht voor een verlengde Fiat 500, een Mini Cooper, paard en wagen, VW bus, rouwkoe, Amerikaanse truck tot bestickerbare rouwauto’s.

07

Gedenkartikelen & urnen

Grootste collectie urnen in Nederland

De eerste urnen in Nederland waren niet heel mooi. In de afgelopen jaren is daar verandering in gekomen, vooral doordat cremeren steeds populairder is geworden. Een urn is net zo uniek als je overleden kind, en dan mag er ook wel wat staan, iets persoonlijks. Daar zorgen wij voor, met de grootste urnencollectie in de Benelux. Voor elk kind hebben wij wel een geschikte urn, een urn die eer doet aan het leven van je kind.

Ook voor persoonlijke gedenkartikelen

Ook voor gedenkartikelen kun je bij ons terecht, van een gedenksieraad, een kleine urn tot en met een kaarsje op een gedenkplekje in je huis. Wij hebben contact met diverse kunstenaars zoals keramisten, glasblazers en edelsmederijen. De gedenkartikelen kunnen daarom grotendeels naar smaak worden aangepast of worden vormgegeven.

08

Begraven & cremeren

Je kind laten begraven in je regio

Veel mensen kiezen voor een begrafenis in hun eigen regio. Dit helpt de ouders en familieleden bij het verwerken van hun verdriet; zo kun je afscheid nemen van je kind op een passende en persoonlijke manier. Begraven mag, net zoals cremeren, bij kinderen vanaf een zwangerschapsduur van 24 weken.

Kind laten cremeren bij een crematorium in je regio

Veel mensen kiezen voor een begrafenis in hun eigen regio. Dit helpt de ouders en familieleden bij het verwerken van hun verdriet; zo kun je afscheid nemen van je kind op een passende en persoonlijke manier. Begraven mag, net zoals cremeren, bij kinderen vanaf een zwangerschapsduur van 24 weken.

Nabestaanden over onze service

Ze waren erg behulpzaam en dachten met ons mee over de mogelijkheden die er waren binnen het budget. Voor vragen konden we ieder moment van de dag bellen of appen. Ze hebben een hele mooie uitvaart verzorgd. En zijn erg vriendelijk.
Mieke V.
Het was een prettige samenwerking, er wordt goed naar je geluisterd. Het was anders gelopen dan in eerste instantie gepland was en de veranderingen zijn door Erwin en het team heel goed opgepakt. Niets anders dan een ontzettend dikke pluim.
Soraya L.
Denkt mee, doet veel, deelt ervaringen, luistert naar jou wensen, is een serieus bedrijf met ruimte voor een lach en een traan. Ik, wij, gaan zeker (hoop dat het nog heel lang duurt) weer met dit familiebedrijf in zee. Een absolute aanrader wat mij betreft.
Marcel K.

Bekend van:

Werkgebied

Wat voorop staat is dat wij met alle liefde, kennis en expertise zullen klaarstaan voor jullie, niet alleen voor jullie als ouders maar vergeet ook een opa en oma niet, broertjes/zusjes maar ook verdere naasten. Dit doen wij door geheel Nederland.
24 uur per dag een luisterend oor

Wij zijn nu bereikbaar

24 uur per dag direct een specialist aan de lijn. Wij zijn er om u te helpen.

Scroll naar boven